BACK TO SCHOOL – uganke v angleškem jeziku

V mesecu oktobru sta našo šolo obiskala sodelavca angleške redakcije Radia SI, Korab Jorgacieski in Ksenija Samardžija Matul. S skupino učencev od 7. do 9. razreda smo snemali zabavne uganke ugibanja besed v angleščini. Po začetni tremi je bilo navdušenje nad sodelovanjem zelo veliko. Z novo izkušnjo so naši učenci ponovno dokazali, da z angleščino nimajo prav nobenih težav ter, da je angleščina lahko zabavna in zelo uporabna.

Prvi trije posnetki iz naše šole so bili na sporedu že v oktobru, ostale uganke pa lahko poslušate ob torkih in četrtkih ob približno 14.20 na frekvencah Radia SI (102,8) v oddaji Back to school. V oddaji se predstavijo učenci različnih slovenskih osnovnih šol ter v angleščini s številnimi namigi pomagajo poslušalcem uganiti skrito besedo. Poslušalec, ki pokliče in pove pravo besedo, dobi nagrado.

Seveda bomo vse posnetke objavili tudi na šolski spletni strani in facebook profilu. Prav tako pa boste besede lahko ugibali v objavah na šolskem radiu.

Pari, ki so s pomočjo ostalih učencev opisovali besede so: Ajda in Polona, Omen in Liza, Ema in Adam, Gaja in Lara, Mija in Sydney ter Hana in Iva.

Mija Jeršič

POSNETKI IZ NAŠE ŠOLE

PTUJ MUSEUM (.mp3)

PTUJ KING (.mp3)

PTUJ ATM (.mp3)

Skip to content