Teden pisanja z roko

Teden pisanja z roko je bil zelo zanimiv in je prišel ravno ob pravem času. Začel se je 18. 1. in se končal 22. 1. Pomemben je, ker nas spodbuja, da moramo ohraniti in negovati svoj rokopis. V tem času, ko ure in ure presedimo za računalnikom, je še posebej pomembno, da se trudimo še kaj pisati z roko.

V tem tednu smo imeli dejavnosti razporejene znotraj ur pouka. Najmlajši razredi so samo risali, lahko so tudi nekaj malega napisali. Tudi nekaj drugošolcev in tretješolcev se je opogumilo in napisalo pismo za prijatelja. Učenci od 4. razreda naprej so pisali že prava daljša pisma pri pouku slovenščine, angleščine ali pri razrednih urah. Učenci so pisali pisma svojim prijateljem ali pa družini in jim s tem gotovo tudi polepšali dan. Učitelji so izbrali najlepše in najboljše primere pisem in jih objavili. Tako smo javnosti pokazali okoli 130 najboljših pisem, nastalo pa jih je še precej več.

V okviru projekta Teden pisanja z roko smo dobili kar nekaj gradiv. Ogledali smo si nekaj videoposnetkov o tem tednu in odigrali eno »igro« oz. reševali uganko. Zanimivo je, da je eden od promotorjev pisanja z roko tudi kolesar Tadej Pogačar, dobili pa smo tudi pismo ministrice za šolstvo.

Teden je bil malo bolj pester za učence, ki rada pišejo ali ustvarjajo, saj so lahko pokazali svojo kreativnost, verjamem pa, da so tudi ostali uživali v njem.                 

Amra Ramić, 8. a

Skip to content