V sredo, 4. 12. 2019, smo učenci in učitelji pripravili božično-novoletni bazar z naslovom Božično popotovanje. Naša športna dvorana je spet pokala po šivih, vsi zbrani pa so se z nami podali na enourno potovanje okoli sveta. Obiskovalce in učence sta uvodoma nagovorila ravnatelj Milan Fakin in županja Nuška Gajšek, ki sta vsem zaželela lepe praznike in uspešen bazar.

Glavna povezovalka, deklica Zala zaradi pričakovanja Božička ni in ni mogla zaspati, zato jo je naprej poskušala uspavati mama, nato je nalogo prevzel očka. Da bi Zala razumela, kako daleč je še Božiček in koliko dežel še mora obiskati, ji je očka na globusu pokazal, kje vse se ustavi, preden pride na Ptuj. Ko sta Zalo uspavali sanjski vili, je sanjala otroke z vsega sveta, ki plešejo, se veselijo in pričakujejo Božička. Naši učenci so oblečeni v kostume zaplesali na glasbo z vsega sveta in poželi val navdušenja. Proti jutru je Zalo le premagal spanec in takrat sta se pred vrati pojavila tudi dedek in babica, ki sta prišla voščit srečen božič. Zala, očka in mamica so sicer prespali obisk Božička, vendar se niso dolgo jezili. Objeli so se in skupaj z vso dvorano veselo zapeli ter si zaželeli lepe praznike.

Obiskovalci so po zaključenem sanjskem popotovanju obiskali božično-novoletni bazar, na katerem so lahko kupili voščilnice, okraske za smrečico, pogrinjke in ostale izdelke naših učencev. Zbrana sredstva bodo namenjena učilnici na prostem in ostalim ciljem projekta Pogum, ki učence pripravlja na prihodnost. Da pa se je vse skupaj zaključilo še bolj praznično, so poskrbeli učenci, ki so skupaj z učiteljicami in kuharji pripravili sladko pogostitev in jo po prireditvi ponujali obiskovalcem. Tako ni nihče odšel domov lačen.