Dan smo pričeli  z radijsko oddajo o tradicionalnem slovenskem zajtrku, sledil je zajtrk, ki je novembrska stalnica v breški šoli že nekaj let. Mlade želimo ozavestiti o zdravem načinu prehranjevanja in domači hrani. Pri tem podpiramo slovenske pridelovalce in predelovalce hrane ter spodbujamo samooskrbo s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. 

Nadaljevali smo s tehniškim dnem, ki je bil povezan s pripravami na božično-novoletno prireditev, bazar z voščilnicami in različnimi izdelki. Učenci od 1. do 9. razreda so izdelovali voščilnice za božič in novo leto, ročno porisane obeske za smreko, okraske za smreko iz naravnih materialov, okrasne ščipalke s smrekicami iz filca, lesene ptičje hiške in vasice iz papirja. Nekateri učenci so porisali cvetlične lončke in vanje posejali božično žito, drugi so oblikovali prazničen pogrinjek za jedilni pribor. Za božično-novoletna darila so nastale darilne vrečke z zimskimi in s prazničnimi motivi. 

Učenci in delavci šole smo s skupnim sodelovanjem poskrbeli za dekoracijo šole in scene za prireditev. Šolo krasijo snežne vile, izdelana scena za prireditev, ki bo izpeljana 4. 12. 2019, pa vas bo popeljala v svet sanj.

Zapisala: Melanija Zavec