Čarovniška noč branja

V petek, 21. aprila, smo se z učenci 6. in 7. razredov podali v šolo čarovnice Uršule. Ko smo se pogovarjali o naših najljubših knjigah, je bilo med njimi veliko čarovniških – Harry Potter, Zgodbe iz Narnije … Po predstavitvi čarovnice Morgane smo se sami preizkusili v čaranju. Čarovnica Sabrina nam je pokazala, kako sestaviti čarobni stolp, pričarati nove barve, škrate zbuditi na gugalnici … No, vseh čarovnij vam pa le ne povemo!
Nato smo se razdelili v dve skupini. Ena je pričela s kuhanjem čorbe in peko čarapink, druga pa se je preizkusila v razvozlavanju ugank. Nato sta se skupini menjali. Čarovnica Epipanija jih je spremljala na lovu in merila, katera skupina bo hitrejša. Obe skupini sta potrebovali slabe pol ure, da sta našli zaklad – oziroma je druga skupina prvo prehitela za pičlih 10 sekund!
Potem ko smo se okrepčali, smo si ogledali film Maleficent ter si roke porisali s tatuji, zaspali pa po pravljici za lahko noč (no, nekateri tudi prej …).
Noč je bila kratka, saj smo se morali zgodaj zbuditi. Nekaj čarovniških vajencev se je namreč že ob 8.oo odpravilo na izlet v Krapino. Preostali smo imeli čas pobarvati še svoje knjižne kazalke in se kot netopirčki odpravili domov pri belem dnevu spat …
Skratka – bilo je čarobno!
[envira-gallery id=”8041″]

Skip to content