okt
5
2015

Danes je tvoj god, used se v en kot, pij in pa jej pa dobro se imej!

Tako se glasi ljudsko voščilo ob godovanju, prazniku, ki danes počasi tone v pozabo. Mi pa smo se potrudili obuditi in prebuditi trenutke iz preteklosti v okviru projekta Dnevi kulturne evropske dediščine. Praznovanje, glavna tema letošnjega projekta, nam je ponudilo, da smo godovanje spoznali nekoliko podrobneje. Med učenci in njihovimi starši smo izvedli anketo o tem prazniku, petošolci so izdelovali nageljčke iz krep papirja, pri izbirnem predmetu so izdelovali vezenine s podobo nageljna in jih oblikovali v godovno voščilnico, gledališka skupina pa je prikazala potek godovanja nekoč.

Osrednja slovesnost  ob zaključku projekta je potekala v petek, 25. 9. 2015, na dvorišču Minoritskega samostana, kjer so bili tudi učenci z mentoricami.

V četrtek, 2. 10. 2015, pa smo pripravili predstavitev še za starše. Šolsko telovadnico so napolnili zvoki harmonike in starih pokrovk, ki so simbolično prikazali prihod h godovnjaku. Stojnice so se šibile pod pečenimi sladkimi dobrotami, v delavnicah nageljčkov iz krep papirja in vezenih nageljnov so učenke spretno prikazale, kako vztrajni  in pridni so bili njihovi prstki ves september.