Dan slovenske hrane 20. 11. 2015

Ob Dnevu slovenske hrane smo na naši šoli izvedli SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK in se posvetili zdravemu prehranjevanju.

Po zajtrku, ki je trajal del prve šolske ure, smo nadaljevali s poukom. Nekateri so posvetili Dnevu slovenske hrane nekoliko več pozornosti.

3. razredi so se pogovarjali o izvoru slovenske hrane in proučevali šolski jedilnik – ves dan smo jedli slovenske tradicionalne jedi.

4. razrede je obiskal čebelar in izvedeli so marsikaj zanimivega.

5. razredi pa so izvedli Naravoslovni dan – Slovenska hrana – raziskovali so pomen zdravega prehranjevanja – zajtrkovanje. Prepustili so se veselju ob pripravljanju tradicionalnih slovenskih  preprostih jedi.

Uspela so jim pečena jabolka s katerimi so se posladkali in pogostili tudi druge učence.

Bil je res lep in slasten dan.

Zapisala Daniela Pernat, org. prehrane.

 
Šolski jedilnik, 20.11.2015

  • SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK:

KMEČKI DOMAČI KRUH  (vsebuje gluten), MASLO (vsebuje mleko), MED, MLEKO (vsebuje mleko)

  • SLOVENSKA TRADICIONALNA MALICA:

DOMAČA MLEČNA JUHA (vsebuje mleko)  Z  RIBANCI  (vsebuje gluten, jajca), MLEČNI POLŽEK  (vsebuje gluten), JABOLKO

  • SLOVENSKA TRADICIONALNA POPOLDANSKA MALICA:

KORUZNI ŽGANCI , BELA KAVA  (vsebuje gluten, mleko), POTIČKA (vsebuje gluten, jajca, mleko, oreške)

  • SLOVENSKO TRADICIONALNO KOSILO:

REPA(vsebuje mleko, gluten)/FIŽOL, KOSAN KROMPIR, KAŠNICA, POTIČKA  (vsebuje gluten, jajca, mleko)

 
[envira-gallery id=”6327″]

Skip to content