maj
10
2016

Četrtošolci na Otroški varnostni olimpijadi

V sredo, 4. maja 2016, so se učenci 4. a in 4. b udeležili predtekmovanja 11. Otroške varnostne olimpijade v Dornavi. Tekmovalo je 22 ekip z enajstih OŠ z območja Policijske postaje Ptuj. Vsako ekipo je zastopalo deset učencev.

V prvi igri je bilo potrebno pokazati znanje iz varnosti, hkrati pa imeti srečo. Kocka, ki so jo metali, se ni vedno obrnila tako, kot so želeli. Sledila je igra, v kateri je zmagal timski duh, ker je vsak posameznik moral opraviti svoj del naloge. Sestavljali so logotipe. Ob 10-ih je bil čas za malico. Kuharice so učence postregle s hot-dogi in vročim čajem. Tu se je zaključil prvi del tekmovanja, ki se je zaradi slabega vremena odvijal v večnamenski dvorani občine Dornava.

Tretjo in četrto igro so izvedli na mokrem zunanjem igrišču. Najprej je bil na vrsti  poligonom. Največ točk so dobili učenci, ki so dosledno upoštevali prometne predpise in bili vešči kolesarjenja. Postajalo je vedno bolj napeto, saj so pri tej igri ekipam dodelili kar nekaj negativnih točk. Verjetno vas zanima, kako se je končalo? Odlično! Če si upate, poskusite ciljati z gasilsko cevjo skozi majhno odprtino. Naši tekmovalci so se tu še posebej izkazali. Kljub kislemu vremenu energije in nasmeha na ustih ni manjkalo.

Obe ekipi sta se zelo potrudili in pokazali veliko znanja in veščin. Učencem 4. a se je uspelo z drugim mestom uvrstiti v finalno prireditev 11. Otroške varnostne olimpijade, ki bo v četrtek, 2. junija 2016 v Mariboru.

Zapisala: Simona Kornik