Noč branja 2014

V sredo, 23. aprila, na svetovni dan knjige, prirejamo na OŠ Breg prvo NOČ BRANJA. Gre za projekt, ki se že nekaj let izvaja po osnovnih in srednjih šolah po Sloveniji. Letos se z njim pridružujemo  mednarodnemu projektu Noč knjige 2014. Ta dan bodo istočasno potekali številni dogodki po več kot 75 krajih v Sloveniji, ki spodbujajo in promovirajo branje. Več o tem si lahko preberete na:   http://nocknjige.si/ (tudi Ptuj in našo napoved lahko najdete med njimi). Enako bodo noč branja letos izvedli tudi po osnovnih šolah v Ljubljani, Slovenskih Konjicah in še kje.

Dogodek je namenjen otrokom zadnje triade, število prostih mest je omejeno na 20. Učenci morajo za vstopnico prebrati eno knjigo, ki se navezuje na ljubezen, saj bo to naša rdeča nit.

Kaj vse bomo počeli?

Med drugim si bomo sami pripravili večerjo, se odpravili na lov za skritim zakladom v šoli, ustvarjali na pesniški delavnici, brali najljubše knjige in si ogledali film. Otroci s seboj prinesejo spalno vrečo ali odejo, saj si bomo v mansardi uredili prenočišče z blazinami po tleh.  Poskrbljeno bo za zajtrk in za vse potrebno.

Poleg promocije branja za učence to pomeni edinstveno doživetje z medsebojnim druženjem, ki si ga bodo zagotovo zapomnili.

knjižničarka z učiteljicami

Skip to content